Kan Skolon radera användaruppgifter som skickats in till provplattformen? - Knowledgebase / Vanliga frågor / DNP: Provisionering till provplattformen - Skolon Support

Kan Skolon radera användaruppgifter som skickats in till provplattformen?

Authors list

Skolon skickar användaruppgifter, klasser och grupper till Skolverkets provplattform via Skolverkets provisionerings API. Skolverkets API ger inte oss som tjänsteleverantör möjligheten att radera användaruppgifter som skickats in till provplattformen.

Efter att provplattformen stängts ned den 18e juni (läs mer på Skolverkets hemsida) kommer Skolverket gallra datan i plattformen.

Följande information har delgivits från Skolverket i frågan:

Gallring av data i plattformen planeras under sommaren så alla resultat på skolans elever behöver rektor/skoladministratör spara ned hos sig innan mitten av juni. Det går att exportera dessa resultat från plattformen i t ex Excel-filer.

Helpful Unhelpful