Så gör du ett köp av digitala verktyg i Skolon via skoladmin - Knowledgebase / Funktioner i Skolon / Inköp via Skolon - Skolon Support

Så gör du ett köp av digitala verktyg i Skolon via skoladmin

Authors list

För att köra inköp av digitala verktyg i Skolon behöver du vara administratör och ha fått inköpsrättigheter utdelade till dig av budgetansvarig i Skolon. Endast valda användare av budgetansvarig kan med andra ord göra inköp av verktyg.

Ett inköp kan göras på två sätt: genom skoladmin och direkt genom biblioteket.
I den här artikeln får du veta hur man gör ett inköp via skoladmin.

Göra inköp via skoladmin:

1. Logga in i Skolon och gå till ikonen för Skoladmin som du har i din samling.

2. Klicka på Verktyg i menyn till vänster och sedan Översikt. Här ser du alla verktyg i Skolon i en lista. I listan visar en ikon vilka verktyg som är tillgängliga just nu för köp genom Skolon:

Överst på sidan finns ett sökfält för att enkelt leta upp verktyget som du vill göra ett inköp av. Skriv in verktygets namn i fältet och klicka på förstoringsglaset eller tryck på enter på ditt tangentbord.

3. Klicka på verktyget i listan som du vill göra ett inköp av.

4. Klicka på knappen Beställ licenser

5. Här visas vilka licenstyper som erbjuds av verktyget.
Välj den licenstyp du önskar.

6. Nu kommer du till en vy som visar en översikt av ditt valda verktyg med information. Här kan du välja mellan två sätt att köpa licensen - köpa och dela ut licens till användare direkt eller köpa licenser utan direkt tilldelning (d.v.s. att du kan dela ut dem till användare vid annat tillfälle).

6a) För att redan nu innan köpet välja och lägga till användare som ska ha tillgång till licensen klickar du på knappen Välj användare:

6b) Eller så kan du fylla i antalet licenser utan att direkt tilldela den/dem till användare. Fyll i siffran för antalet licenser du önskar att köpa, så uppdaterar sig priset efter antalet licenser du valt. Licenserna kan du sedan dela ut vid ett annat tillfälle.

7. Se över din beställning och klicka sedan på knappen Lägg till, så hamnar den i varukorgen uppe i huvudmenyn.

8. Klar för att genomföra köpet?
Klicka på ikonen för varukorgen uppe i huvudmenyn.

9. Nu får du se en översikt över de produkter som du lagt i varukorgen.
Se över din beställning och fyll i uppgifterna för den.

Tips: I detta steg kan du under önskat leveransdatum välja när licenserna ska levereras. Det innebär att du har möjlighet att förbereda inköp av licenser innan t.ex. terminsstart eller liknande och fylla i det datum som ni önskar få licenserna levererade i Skolon.

När du känner dig färdig, så klickar du på Beställ. Klart!