Skip to main content

Saknar licenser till verktyg i Skolon - Knowledgebase / Vanliga frågor - Skolon Support

Saknar licenser till verktyg i Skolon

Authors list


Om du är administratör i Skolon och inte hittar dina licenser i verktygshanteringen i Skolon kan det bero på att...

Dina licenser har ännu inte levererats

De flesta licenserna skapas upp automatiskt efter att du beställt dem från vårt bibliotek, men i vissa fall kan leverantören behöva göra en manuell handpåläggning för att du ska hitta dina licenser i Skolon - detta framgår på produkterna i varukorgen innan du checkar ut den. Detta ska inte ta mer än 5 arbetsdagar, och när licenserna finns tillgängliga i Skolon ska du som administratör få en notis från Skolon.

Om du väntat mer än 5 arbetsdagar på leverans av dina licenser, kontakta oss via följande formulär - glöm inte att uppge ditt ordernummer!

Du har beställt ett externt verktyg

De flesta verktygen som du hittar i biblioteket är integrerade till Skolon, vilket innebär att licenser levereras direkt i plattformen. I biblioteket kan du hitta ett fåtal verktyg som ännu inte är helt integrerade till plattformen och som därför leveras externt, dvs utanför Skolonplattformen.

Läs mer om hur extern leverans i Skolon fungerar på artikeln "Extern leverans av verktyg"

Du har inte beställt licenserna från Skolons bibliotek

Om du inte har beställt licenserna från Skolons bibliotek, utan från en annan återförsäljare eller direkt från leverantören krävs manuell hantering från leverantören. I dessa fall kan inte licenserna alltid levereras direkt.

Läs mer om detta på artikeln "Leverans vid beställning från tredjepart".

Helpful Unhelpful