Se och hantera skolans verktyg - Knowledgebase / Administrera Skolon / Verktygshantering - Skolon Support

Se och hantera skolans verktyg

Authors list

Hur ser du vilka licenser er skola har? Det är enkelt!

Börja med:

Logga in i Skolon.
Gå till Min samling och klicka på ikonen för Skoladmin.
I menyn i vänsterkanten, så klickar du på kategorin Verktyg och sedan underkategorin Verktygshantering. Här får du en tydlig översikt över alla verktyg och licenser din skola har tillgång till i Skolon.

Överst på sidan kan du söka efter verktyg eller hitta verktyg i en viss kategori eller sortera via filter. Filtret erbjuder en stor mängd parametrar att filtrera på.

I listan är det enkelt att se vilka verktyg som ni har licenser för, vilken typ av licenser ni har, hur många licenser av varje verktyg och vilka verktyg som har betalda licenser, men som inte är utdelade till en användare:

I listan över verktygen så finns tre ikoner:

Ikonen med en figur: Visar antal singellicenser för verktyget
Ikonen med flera figurer: Visar antalet klass-/grupplicenser för verktyget
Ikonen med byggnaden: Visar antalet skollicenser för verktyget
Röd ikon: Visar att det finns inköpta licenser som är tillgängliga, men som ej delats ut till användare eller klass/grupp

För att få veta mer om licenserna på respektive verktyg, så klickar du på verktygets namn i listan.

Lägg till verktyg

Från verktyglistan kan du lägga till verktyg på skolan genom att klicka på Lägg till. Du har två val.

Lägg till verktyg, tar dig till biblioteket för att köpa licenser av integrerade verktyg, mer information om det i artikeln "Genomför ett köp" köp eller lägga till kostnadsfria verktyg, mer om det här: "Lägg till kostnadsfria verktyg".

Lokalt verktyg, tar dig till dialogen för att skapa ett nytt lokalt verktyg. Mer information om det här: Det här är lokala verktyg.