Lokale verktøy

» Hvordan du legger til et lokalt verktøy

Hvordan du legger til et lokalt verktøy

I Skolon kan du som administrator legge til egne lokale verktøy. Dette betyr at du legger til en link til noe som du vil at brukere skal kunne nå og ta i bruk i Skolon sammen med de øvrige digitale skoleverktøy og læremiddel. Det er veldig enkelt, så følg med!

Start med å:

1. Logg inn i Skolon.
2. Gå til min samling og klikk på ikonet for skoleadmin
3. I menyen til venstre klikker du på kategorien lokale verktøy

Her vil du få opp en oversikt over lokale verktøy. For å legge til et nytt, klikk på knappen legg til verktøy

I fanen som dukker opp vil du se at det står skap et nytt verktøy og senere klikker du på legg til

Om verktøyet må du fylle inn:
1. Navnet på verktøyet: Tittel på verktøyet. Dette vises i brukerens samling.
2. Introduksjon: En kort beskrivelse om hva verktøyet er.
3. Link til verktøyet. Når brukeren klikker på verktøyet i sin samling vil den bli videresendt til den linken du skriver inn her. Skriv inn linken med http://www i starten.

Du trenger også å laste opp et ikon som vises for verktøyet i brukerens samling. Dette gjør du ved å klikke på den grå ruten med en hvit pil i.

Dra inn og slipp den filen du vil ta i bruk som ikon i feltet som vises midt på siden og klikke på knappen velg fil for å lete opp en fil i data.

Her vil du se bildet ditt ferdig opplastet. Bildet bør være i 256x256 pixler fra starten av for at den skal passe som et ikon. I opplastningsverktøyet kan du klikke på pluss- og minustegnet for at bilde skal passe inn i ruten for ikonet. Klikk så på lagre så kommer du til neste steget hvor du fylles inn øvrig informasjon om verktøyet.

Når du føler deg klar med tekst og bilde, klikker du enkelt på lagre

Nå er du på siste steget hvor du kan velge å dele verktøyet direkte til en eller flere brukere sin samling. Du kan:
1. Søke opp brukere eller klasser i søkefeltet.
2. Klikk på knappen legg til for alle. Da får alle på hele skolen verktøyet i sin samling.
3. Huk av i ruten for legg til i samling som du finner til høyre på samme rad som brukerens navn. Alle brukere som er huket av får tilgang til verktøyet.

Ferdig!