» Hvordan gjør en bruker til administrator

» Fjern brukere i Skolon

Hvordan gjør en bruker til administrator

Om du vil gjøre en lærer til administrator, slik at de også kan håndtere brukere, lisenser og skolen sin Skolon-konto, er det veldig enkelt.

Slik gjør du det:

1. Logg inn i Skolon
2. Gå til min samling og klikk på ikonet for Skoleadmin
3. På venstre side har du en meny hvor du velger brukere

Her vil du få opp to valg: Grupper eller brukere.

Klikk på brukere også lærere

Her vil du få opp alle som har en lærer konto i en liste. Let opp den personen du vil gjøre om til administrator i listen. Tips: Om listen er veldig lang, finnes det et søkefelt øverst på siden hvor du kan skrive inn navnet til personen.

I samme rad som personens navn finner det til høyre for navnet et ikon med tre svarte prikker. Klikk på dette ikonet og trykk så på endre

Du får da opp en rute med informasjon om personen og du kan endre på de her. Det er også her du endrer på hvilken rolle personen har. Står det rolle: lærer, så trykker du på ordet lærer og får da opp valget om å endre rollen til skole administrator. Klikk på ordet og velg lagre i høyre hjørne.

Nå har læreren blitt administrator i Skolon og kan håndtere skolens innstillinger, brukere og lisenser! Du kan selvfølgelig endre tilbake til en vanlig lærer konto ved å gjøre det samme om igjen, men da velge rollen som lærer isteden.