Verktøy- og lisenshåndtering

» Se og håndtere skolens lisenser

» Dele ut lisenser til elever eller klasser

» Trekke tilbake lisenser fra klasser eller elever

Trekke tilbake lisenser fra klasser eller elever

Her får du vite hvordan du trekker tilbake utdelte lisenser fra klasser og elever. Det gjøres på lik måte, uansett om det er en klasse eller en elev det gjelder.

Start med:

1. Logg inn på Skolon
2. Gå til min samling og klikk på ikonet for skoleadmin
3. I menyen i venstre kant klikker du på kategorien verktøy også underkategorien oversikt
4. Foran deg har du en oversikt over alle verktøy. Finn frem til det verktøyet du vil håndtere lisenser for (tips: øverst på siden finner du et søkefelt, da kan du finne rett verktøy raskt) og klikk på verktøyets navn.

Når du har klikket deg inn på verktøyet kan du se informasjon om det. For å håndtere lisensene for verktøyet, klikker du på håndtere knappen.

Her kan du at skolen har 10 single lisenser og 10 av de er utdelt. For å trekke tilbake en eller flere lisenser, klikker du på tannhjul knappen i høyre hjørne. Scenarioet ser likt ut og håndteres på samme måte om skolen har hatt 10 klasse lisenser.

Når får du opp en rute med alle elever (eller klasser om det gjelder klasse lisenser) som har en utdelt lisens. For å trekke tilbake en lisens huker du av/klikker i ruten som finnes til venstre for brukerens navn. Deretter klikker du på knappen dra tilbake som finnes oppe i høyre hjørne.

Om du vil trekke tilbake lisenser for alle brukere/klasser kan du istedenfor å huke av alle brukere en etter en, klikke/huke av i ruten som finnes øverst av ruten for å velge alle lisenser med et klikk.

Når du har klikker på trekke tilbake lisensene, ser du at brukerene forsvinner fra listen.

Ferdig!