Øvrige spørsmål

» Slik finner du lisensnøkler til verktøy i Skolon

Slik finner du lisensnøkler til verktøy i Skolon

Noen verktøy i Skolon krever første gang du logger deg på at du fyller inn en så kalt lisensnøkkel. Den må bare fylles inn første gangen du tar i bruk verktøyet og viser at du har rett til å ta i bruk verktøyet. Noen verktøy krever at du fyller den inn en gang i året og du vil da få beskjed om dette.

Slik gjør du:

1. Logg inn i Skolon, så havner du direkte i din samling hvor alle verktøyene dine finnes.

2. Klikk på verktøyet som du vil ta i bruk og som behøver en lisensnøkkel. I eksempelet nedenfor viser vi ClaroRead, men prinsippet er det samme for andre lisensnøkkelverktøy.

3. Her vil det dukke opp en rute. Avhengig av hbilket program det gjelder vil du finne en eller flere lisensnøkkel. Klikk på den, så dår du opp en lisensnøkkel for programmet.

4. Lisensnøkkelen kan være litt lang og vanskelig å huske, men om du klikker på det lille dokumentikonet, vil nøkkelen kopieres og du kan lime den in når du senere skal starte programmet.

5. Klikk på laste ned eller start programmet, så skriver du inn eller klister inn lisensnøkkelen. Klar til bruk!

Finner du ikke lisensnøkkelen?

Kontakt din leverandør direkte som har verktøyet eller vår support, så hjelper vi deg!