» Hvordan gjør en bruker til administrator

» Fjern brukere i Skolon

Legg til brukere manuelt

Legge til brukere i Skolon er mulig på tre ulike måter:

1. Gjennom en synk til elevregistrert. Dette er den vanligste måten for skoler og kommuner som bruker Skolon. Kontakt oss i (?) om du vil vite mer om elevregistersynken.
2. Legge til manuelt: Skap en ny bruker
3. Legge til manuelt: Importer flere brukere via excelfil.

I denne artikkelen skal vi gå gjennom hvordan du legger til brukere manuelt: En bruker om gangen eller flere på en gang.

Slik gjør du det:
1. Logg inn i Skolon.
2. Klikk på ikonet for Skoleadmin i din samling.
3. i venstre hjørne har du en meny, velg brukere
4. Du får opp to valg: Grupper og brukere, velg brukere. Heretter velger du om du vil skape en lærer eller elever. Ettersom det er to ulike typer av kontoer, så må lærere og elever lages hver for seg.

Videre får du en forklaring på hvordan du skaper en eller flere brukere samtidig.

Legg til en ny bruker manuelt

5. For å skape kun en ny bruker velger du om du vil legge til en lærer eller elever i venstre menyen - da får du opp alle eksisterende brukere i en liste. Klikk på knappen legg til

6. Her vil du få opp en fane, der du fyller inn all informasjon om brukeren. E-post blir brukerens brukernavn i Skolon og du kan selv velge passord eller klikk på (?), så lager Skolon et automatisk passord for deg.

Hvis du legger til en lærer kan du også velge hvilken rolle læreren har. Alle lærere som legges til er som standard en vanlig lærerkonto, men du har mulighet til å velge administratør isteden for lærerrolle (heter dette rolle i skolon NO?) teksten. Dette betyr at denne brukeren også kan kunne håndtere brukere, lisenser og innstillinger for skolens Skolonkonto.

Her kan du også velge bekreftelsesmail JA/NEI. Om du klikker JA, får brukeren en mail med innloggings informasjon sendt til sin mail (anbefales). Med dette vet brukeren hvordan en logger seg inn.

Glem ikke å klikke lagre - så er brukeren lagt til!

Legg til flere brukere med importfunksjonen

Om du ønsker å legge til flere brukere om gangen er dette enklest å gjøre gjennom en importfunksjon. Vær obs på at du har alle brukere du vil legge til i en excelfil.

Kjekt å vite ved import av brukere:

- Lærere og elever må ligge i hver sin fil, ettersom det er to ulike typer av kontoer.
- Informasjon som trengs for å legge til en konto er: fornavn, etternavn og epostadresse. Denne informasjonen må være i hver sin kolonner, dvs. minst tre kolonner totalt.
- Om du ønsker kan du også legge til en kolonne for kolonnetilhørighet. Da vil disse klassene automatisk legges til i Skolon med tilhørende elever. I dag går det bare å importere klasser manuelt (dermed ingen undervisningsgrupper. Disse legges til manuelt senere).
- Du kan også lage en kolonne med ønskelig passord til hver enkelt bruker. Om du ikke legger til dette blir det automatisk laget et unikt passord til hver bruker (og senere kan selvfølgelig brukeren endre dette til et nytt passord).

Eksempel på hvordan en fil skal se ut:

Slik gjør du det:

5. Pass på at du har valgt å legge opp lærere eller elever i venstremenyen.

6. I høyre hjørne klikker du på importer brukere

7. Her velger du din excel- eller csv-fil på din data.

8. Her velger du øverst på siden hvilken brukertype det gjelder.
Deretter velger du hvilken type informasjon som finnes i hver kolonne. Klikke på velg hva som finnes i hver kolonne. Her vil du få opp en liste med forslag, som for eksempel fornavn, etternavn, epost osv. Velg det som finne si kolonnen og klikk lagre, så vil du bli flyttet til neste steg i neste kolonne.

Du kan også velge å hoppe over, om det er informasjon som du ikke vil eller behøver å legge opp i Skolon, så vil ikke denne kolonnen tas med.

Om du ønsker at det skal gå ut en e-post med innloggingsinformasjon til brukeren (anbefales), så er boksen for dette ferdigutfylt. Det er mulig å avkrysse denne om du ikke ønsker at e-posten skal gå ut.

Se gjennom at alt stemmer og klikke deretter på knapp en importer brukere (Sjekk om dette er riktig), så vil Skolon legge til brukerene for deg!