» Hvordan gjøre en bruker til administrator

» Fjern brukere i Skolon

Legg til brukere manuelt

Det er tid for å opprette brukere i Skolon - dette kan gjøres på to forskjellige måter. Skolon har to typer admistrasjonstilgang; organisasjons administrator som har administrasjonsansvar for hele kommunen, og skoleadministrator som har administrasjonsansvar for en enkelt skole. Vi har beskrevet begge fremgangsmåtene steg for steg i denne artikkelen!

DERSOM DU ER ORGANISASJONS ADMINISTRATOR

Du logger deg inn i Skolon, med din Feidepålogging, og kommer deg inn i det som heter Min samling. Her vil det ligge to verktøy, som er tildelt deg som er administrator for din skole: Skoleadmin og Datavisualisering. Her klikker du på Skoleadmin.

Dersom du er organisasjonsadministrator og ønsker å utføre importprosessen selv, må du gå inn på hver enkelt skole for å importere elever og lærere. Som organisasjonsadministrator har du tilgang til alle skolene i din kommune, og kan enkelt bytte mellom de ulike skolene med denne drop down-menyen.

Du velger den skolen du skal opprette brukere for - og er nå inne på den aktuelle skolens Skoleinnstillinger - her klikker du deg videre til Importer brukere.

Her ser du informasjon om hvordan du skal importere brukerne som tilhører din skole/kommune. Du kan starte med å laste ned vårt regneark, med mal for hvilken informasjon som kreves for å importere brukere. Denne informasjonen står også markert i denne listen:

Dette regnearket skal fylles inn med informasjon som hentes ut fra Feide. Dette er informasjon din nærmeste IKT kan hjelpe deg med å hente.

Her ser du et eksempel på hvordan regnearket skal fylles inn:

Når dette regnearket er ferdig utfylt for den aktuelle skolen og lagret, trykker du på Velg fil - og Last opp

Gå gjennom informasjonen oppgitt, pass på at alt stemmer. Her fjerner du markeringen for nyhetsbrev. Dersom all informasjonen stemmer, godkjenner du ved å klikke på Importer brukere.

Det som skjer videre, er at brukerne for den aktuelle skolen vil bli lagt inn - og du kan gå videre til neste skole, og repetere prosessen.

DERSOM DU ER SKOLEADMINISTRATOR

Dersom du er utnevnt skoleadministrator, har du overordnet ansvar for din skole. Under, viser vi deg hvordan du importerer din skoles elever og lærere!

Du logger deg inn i Skolon, med din Feidepålogging, og kommer deg inn i det som heter Min samling. Her vil det ligge to verktøy, som er tildelt deg som er administrator for din skole: Skoleadmin og Datavisualisering. Her klikker du på Skoleadmin

Du er nå inne i Skoleadmin - fra denne portalen styres all informasjon om din skole, dine brukere, og tildeling av læringsressurser. Du blir møtt av siden som heter Skoleinnstillinger, her har du en meny der du kan legge til og endre informasjon om din skole. Her ligger også knappen Fast Track, som skal benyttes for å importere brukere til din skole - du klikker på Importer brukere.

Her ser du informasjon om hvordan du skal importere brukerne som tilhører din skole. Du kan starte med å laste ned vårt regneark, med mal for hvilken informasjon som kreves for å importere brukere. Denne informasjonen står også markert i denne listen:

Dette regnearket skal fylles inn med informasjon som hentes ut fra Feide. Dette er informasjon din nærmeste IKT kan hjelpe deg med å hente.

Her ser du et eksempel på hvordan regnearket skal fylles inn.

Når dette regnearket er ferdig utfylt for den aktuelle skolen og lagret, trykker du på Velg fil - og Last opp

Gå gjennom informasjonen oppgitt, pass på at alt stemmer. Her fjerner du markeringen for nyhetsbrev. Dersom all informasjonen stemmer, godkjenner du ved å klikke på Importer brukere.

Det som skjer nå, er at brukerne for den aktuelle skolen vil bli lagt inn og du kan snart begynne å tildele verktøy til din skoles brukere.