Min samling

» Så delar du länkar och verktyg från din samling

» Sortera och/eller ta bort verktyg ur din samling

» Använda och dela djuplänkar

» Skapa en mapp

Så delar du länkar och verktyg från din samling

Att dela med sig av länkar och verktyg till andra användare är en smart funktion i Skolon och detta kan du göra direkt från din samling!

Såhär gör du:

1. Logga in i Skolon.
Du hamnar då direkt i din samling av just dina digitala verktyg och läromedel.

2. Högerklicka på det verktyg som du önskar att dela vidare till någon annan.
Du får då upp en meny.

I menyn kan du välja:

- Öppna verktyget
- Se verktygets innehållsförteckning
- Dela verktyget
Om verktygets licenser snart håller på att gå ut, så visas även detta överst i menyn.

3. Om du vill dela ett verktyg, välj Dela

Här kan du välja hur du vill dela verktyget:

- Kopiera till urklipp: En länk kopieras automatiskt och som du sedan kan klistra in i t.ex. ett mail eller dokument.
- Skicka till användare: Skicka verktyget direkt till en annan användare i Skolon.
- Dela till Classroom: Om er skola har en koppling till Google Classroom, så kan du dela verktyget direkt från din samling till Classroom.