Hantera användare i Skolon

» Skapa klass/grupp och lägg till lärare/elev i en klass/grupp

» Lägg till användare manuellt

» Redigera en användare

» Gör en användare till administratör

» Ta bort användare i Skolon

Skapa klass/grupp och lägg till lärare/elev i en klass/grupp

Om du har skapat en användare manuellt, så kan du också lägga till användaren i en klass eller grupp. Detta kan du också göra om skolan har en synk mellan elevregistret och Skolon, men synken av någon anledning inte lägger användaren i en klass/grupp.

I steget nedan beskriver vi hur du skapar en ny klass/grupp. Har du redan skapat grupper/klasser sedan tidigare, så hittar du längre ned på sidan hur du lägger till en användare i en grupp.

Så skapar du en klass/grupp i Skolon

Börja med att:
1. Logga in i Skolon.
2. Klicka på ikonen för Skoladmin i din samling.
3. I vänster kant har du en meny, välj Användare.
Har du ännu inte skapat din användare, så gör du det här.
4. Klicka på Grupper.
5. Klicka på knappen Lägg till som syns i anslutning till om du vill skapa en klass eller om du vill skapa en undervisningsgrupp.

6. Nu får du upp en ruta på skärmen.
Fyll i namn på din klass/grupp och klicka på spara.

7. Nu har du din skapade klass/grupp framför dig i en lista. Klicka på gruppens namn. Nu ser du vilka som är med i din klass/grupp och eftersom du precis har skapat klassen/gruppen, så är den tom. För att fylla på med användare, så kan du lägga till en användare som redan finns i Skolon eller skapa en ny användare.

När du är inne i din klass/grupp, klicka på knappen för Lägg till som ligger i anslutning till om du vill lägga till en elev eller lärare.

8. Nu får du upp en ruta. Skriv in namnet och sök på den användare som du vill lägga till i din klass/grupp. Klicka på personens namn för att lägga till den i klassen/gruppen.

9. Klart - nu ligger din användare i klassen/gruppen! Det betyder att användaren kan nå alla de digitala verktyg och läromedel som klassen/gruppen har tillgång till.