Skolon Köp

» Intro: Detta är Skolon Köp

» Skapa inköpsrättigheter för användare

» Så gör du ett köp av digitala verktyg i Skolon via biblioteket

» Så gör du ett köp av digitala verktyg i Skolon via skoladmin

Skapa inköpsrättigheter för användare

Du som är budgetansvarig har möjlighet att dela ut inköpsrättigheter till Skolonadministratörer som ska kunna utföra köp av digitala verktyg i Skolon.

För att ge en administratör rättigheter att göra inköp i Skolon gör du såhär:

1. Logga in i Skolon och klicka på ikonen för Skoladmin i din samling.

2. Klicka på Verktyg i menyn till vänster och välj sedan Inköpsrättigheter.

3. Här ser du vyn för att hantera vilka som har inköpsrättigheter. För att lägga till en ny, klicka på knappen Ny inköpsrättighet.

4. Nu får du upp en ruta där du fyller i information om den användare som ska ha rätt att göra inköp.

Följande information krävs att fyllas i:

Kostnadsställe: Här fyller du i vilket kostnadsställe som inköpsrättigheten gäller.

Titel: Vad inköpsrättigheten ska kallas, exempelvis ett namn som enkelt förklarar vad inköpsrättigheten gäller för material, t.ex. ett visst ämne, program, etc.

Budget: Hur mycket som ska kunna nyttjas i inköp för rättigheten.

Från/Till: Mellan vilka datum inköpsrättigheten ska gälla. Efter att en inköpsrättighet har passerat utgångsdatum, så arkiveras den och användaren kan inte längre göra inköp.

Ämnen: Vilka ämnen användaren ska kunna köpa material för, t.ex. matematik, svenska, etc.

Användare: Vilken användare som ska ha tillgång till att använda inköpsrättigheten.

Se över så att all information är korrekt ifylld och klicka sedan på Skapa. Klart, nu har användaren fått rättigheter till att göra inköp av verktyg i Skolon!

Vill du redigera eller radera en inköpsrättighet? Det är möjligt att redigera eller radera en inköpsrättighet om det inte har gjorts några köp på den.