Skolon Köp

» Intro: Detta är Skolon Köp

» Skapa inköpsrättigheter för användare

» Så gör du ett köp av digitala verktyg i Skolon via biblioteket

» Så gör du ett köp av digitala verktyg i Skolon via skoladmin

Skapa inköpsrättigheter för användare

Du som är budgetansvarig har möjlighet att dela ut inköpsrättigheter till Skolonadministratörer som ska kunna köpa produkter via Skolon.

För att skapa och dela ut inköpsrättigheter i Skolon gör du enligt följande:

1. Logga in i Skolon och klicka på ikonen för Skoladmin i din samling.
  2. Klicka på Verktyg i menyn till vänster och välj sedan Inköpsrättigheter.
  3. Här ser du vyn för att hantera vilka som har inköpsrättigheter. För att lägga till en ny, klicka på knappen Ny inköpsrättighet.

4. Nu får du upp en ruta där du fyller i information om den användare som ska ha rätt att göra inköp.

Följande information krävs att fyllas i:

Kostnadsställe: Ett referensnummer till kostnadsställe för de beställningar som görs från inköpsrättigheten.

Titel: Ett ord som enkelt och tydligt förklarar vad ni avser att använda inköpsrättigheten till, t.ex. ett ämne, program eller arbetslag.

Budget: Hur mycket som ska kunna nyttjas i inköp för rättigheten.

Från/Till: Det tidsintervall som inköpsrättigheten gäller för. När slutdatumet har passerat arkiveras den, vilket betyder att rättigheten inte längre kan nyttjas för inköp.

Ämnen: Om du vill att inköpsrättigheten endast ska gå att använda för att köpa produkter för specifika ämnen bockar du ur checkrutan och söker fram berörda ämnen.

Användare: Vilken användare som ska ha tillgång till att använda inköpsrättigheten.

Säkerställ att all information är korrekt ifylld och klicka sedan på Skapa. När du skapat inköpsrättigheten har berörda användare möjlighet att göra inköp via Skolon!

Om du vill redigera en inköpsrättighet trycker du på kugghjulet i högerkanten. Här kan du även radera en inköpsrättighet du inte vill ha kvar - notera dock att det endast går att radera inköpsrättigheter som ännu inte använts.

Under Arkiv ser du gamla inköpsrättigheter där utgångsdatumet har passerat.