Skolon Köp

» Intro: Detta är Skolon Köp

» Skapa inköpsrättigheter för användare

» Så gör du ett köp av digitala verktyg i Skolon via biblioteket

» Så gör du ett köp av digitala verktyg i Skolon via skoladmin

Så gör du ett köp av digitala verktyg i Skolon via biblioteket

För att köra inköp av digitala verktyg i Skolon behöver du vara administratör och ha fått inköpsrättigheter utdelade till dig av budgetansvarig i Skolon. Endast valda användare av budgetansvarig kan med andra ord göra inköp av verktyg.

Ett inköp kan göras på två sätt: genom skoladmin och direkt genom biblioteket.
I den här artikeln får du veta hur man gör ett inköp via biblioteket.

Göra inköp via biblioteket:

1. Logga in i Skolon och klicka på ikonen för Biblioteket uppe i huvudmenyn.

2. Använd sökfältet uppe i toppen av sidan för att söka efter det verktyg som du vill köpa. Skriv in namnet och klicka på ikonen med förstoringsglaset eller tryck på enter på ditt tangentbord. Nu får du upp alla sökresultat - klicka på verktyget som du vill köpa.

3. Inne på verktygets informationssida kan du läsa mer om det. Om du scrollar ned en bit på sidan så ser du vilka licenser som finns tillgängliga för inköp genom Skolon. Klicka på knappen Välj för den licens du vill köpa.

4. Nu dyker det upp en ruta. Här kan du välja mellan två sätt att köpa licensen - köpa och dela ut licens till användare direkt vid köpet eller köpa licenser utan direkt tilldelning (d.v.s. att du kan dela ut dem till användare vid annat tillfälle).

4a) För att redan nu innan köpet välja och lägga till användare som ska ha tillgång till licensen klickar du på knappen Välj användare. När du bockat i rätt användare klickar du på knappen Lägg till:

4b) Eller så kan du fylla i antalet licenser utan att direkt tilldela den/dem till användare. Fyll i siffran för antalet licenser du önskar att köpa, så uppdaterar sig priset efter antalet licenser du valt. Licenserna kan du sedan dela ut vid ett annat tillfälle.

5. Nu får du upp dina valda licenser i en ruta. Om du känner dig redo för att genomföra köpet, så klickar du på knappen Gå till kassa.

6. Nu får du se en översikt över de produkter som du lagt i varukorgen.
Se över din beställning och fyll i uppgifterna för den.

Tips: I detta steg kan du under önskat leveransdatum välja när licenserna ska levereras. Det innebär att du har möjlighet att förbereda inköp av licenser innan t.ex. terminsstart eller liknande och fylla i det datum som ni önskar få licenserna levererade i Skolon.

När du känner dig färdig, så klickar du på Beställ. Klart!