Administratör

» Starta demo som administratör

» Lägg till ett lokalt verktyg i Skolon

» Det här är Lokala verktyg i Skolon

» Lägg till eller ta bort elever och lärare i klasser

» Se och hantera skolans licenser

» Dela ut licens till elev eller klass

» Ladda upp filer för att skapa nya användare

» Skapa konto till enskild användare

» Återställa lösenord för en eller flera användare

Skapa konto till enskild användare

Att lägga till användare med Skolon Snabbspår är möjligt att göra på två olika sätt. Här förklarar vi hur du hanterar manuell uppläggning för att skapa konton till enskilda nya användare.

Följ videoinstruktionen nedan, alternativt steg-för-steg-guiden som följer.

Steg-för-steg:
1. Logga in i Skolon.
2. Klicka på ikonen för Skoladmin i din samling.
3. I vänsterkant har du en meny, välj Användare.
4. Du får upp två val: Grupper och Användare, välj Användare. Välj sedan om du vill skapa Lärare eller Elever. Eftersom det är två olika typer av konton, så behöver lärare och elever skapas var för sig.

5. När du valt om du vill skapa en Lärare eller Elev och klickat dig vidare i vänstermenyn får du upp alla befintliga användare i en lista.

6. Klicka på knappen Lägg till.

7. Du får nu upp en ruta, där du fyller i all information om användaren.

8. E-post blir användarens användarnamn i Skolon och du kan själv sätta ett valfritt lösenord eller klicka på slumpa, så skapar Skolon ett automatiskt lösenord.

Om du skapar en lärare kan du också välja roll i rutan. Alla lärare som skapas är i grunden ett vanligt lärarkonto, men om du klickar på texten Roll: Lärare, så kan du i detta steg välja att skapa en administratör. Det betyder att denna användare också kommer att kunna hantera användare, licenser och inställningar för er skolas Skolonkonto.

Här kan du också klicka i Bekräftelsemail JA / NEJ. Om du klickar i JA, så får användaren ett mail med inloggningsuppgifter skickat till sig (rekommenderas), så att den vet hur den ska logga in.

Glöm inte att klicka på Spara - nu är användaren skapad!