Övriga frågor

» Programvaror från Svensk Talteknologi i Skolon - bra att veta

» Skolfotoappen för Kungsfoto och Photomic i Skolon - bra att veta

» Kontakta Skolon Support

Skolfotoappen för Kungsfoto och Photomic i Skolon - bra att veta

Fotoföretagen Kungsfoto och Photomic är samarbetspartners med Skolon och båda företagen har sin egen tjänst i Skolons bibliotek: Skolfotoappen. Här hittar du som lärare eller administratör skolans alla fotograferade grupp- och porträttbilder samlade (elever har ej tillgång). Det finns även flera smarta funktioner som gör att ni som skola får användning för era skolfoton året om.

Använder ni er av Kungsfoto eller Photomic som fotoleverantör på er skola?
Då kan ni nå Skolfotoappen på två sätt:

1) Genom Skolon - du loggar in i Skolon som vanligt med dina inloggningsuppgifter och går till biblioteket. I sökfältet överst på sidan i biblioteket kan du söka efter "skolfotoappen" och därefter lägga till den i din samling. I samlingen startar du skolfotoappen genom att klicka på dess ikon, så kommer du in färdiginloggad och klar!

Går du till Skolfotoappen via Skolon, så kan du använda Skolfotoappen tillsammans med dina övriga digitala läromedel och skolverktyg.

2) Direkt via länk från leverantören - Du kan också gå direkt till Skolfotoappen för respektive bolag, utan att gå via Skolon. Då går du via dessa länkar nedan. Går du denna väg, så kan du inte använda din Skoloninloggning, utan då behöver du få eller ha fått en unik inloggning från er fotoleverantör.

Kungsfotos skolfotoapp, direktinloggning:
http://skolfotoapp.kungsfoto.se/login

Photomics skolfotoapp, direktinloggning:
http://skolfotoapp.photomic.com/login

Frågor/funderingar:

Har du frågor kring innehållet i Skolfotoappen, så vänder du dig direkt till er fotoleverantör som är ansvarig för innehåll, funktioner och bilder i appen:

Kontakt Kungsfoto:
bokning@kungsfoto.se

Kontakt Photomic:
Bokning@photomic.com