Det här hittar du i Biblioteket - Kunskapsbas / Funktioner i Skolon / Biblioteket - Skolon Support

Det här hittar du i Biblioteket

Författarlista

I Skolons Bibliotek hittar du verktyg från ca 150 leverantör och över 4500 verktyg.

Biblioteket är uppdelat i följande områden; 1. Nyheter, 2. Min huvudman, 3. Mina ämnen och 4. Alla ämnen. Under dessa delar hittar du hela biblioteket precis som du är van vid. Här kan du söka och filtrera precis som tidigare, exempelvis titel, leverantör, publiceringsår, författare och ISBN-nummer

Nyheter

Här hittar du det senaste i Skolons bibliotek. Alla nyheter visas här. Du kan se om Biblioteket har uppdaterats sedan du var här senast.

Min huvudman

Här hittar du dels de populäraste verktygen för din organisation men också en sammanställning av samtliga verktyg som används i organisationen. Här kan du söka efter verktyg eller filtrera med ett stort antal parametrar. Likaså kan du enkelt filtrera enligt vilka verktyg som är populärast, vilka som fått högst betyg och flest recensioner, se röd markering i bilden nedan.

Ämnen

Du hittar också snabbknappar för att välja att visa alla verktyg i dina ämnen, dvs de ämnen du har angivit under Mina inställningar, samt en knapp för att visa samtliga ämnen och välja det ämne du vill titta närmare på.

Betygsätta och berätta

En ny funktion i Biblioteket är att du nu kan sätta betyg (1-5 stjärnor) på ett verktyg och även skriva en berättelse om hur ni använder verktyget. Du kan bara göra detta för de verktyg som du använder.

Betygsätt genom att klicka i det antal stjärnor du vill ge verktyget. Klart!

Vill du skriva en berättelse om hur ni jobbar med verktyget klickar du på Skriv en berättelse. Ange en titel och beskriv hur ni jobbar med verktyget. Klicka på Skicka.