Lägg till och hantera kostnadsfria verktyg - Kunskapsbas / Administrera Skolon / Verktygshantering - Skolon Support

Lägg till och hantera kostnadsfria verktyg

Författarlista

Som skol-administratör kan du lägga till kostnadsfria verktyg till skolans användare.

Öppna Skoladmin-verktyget. Klicka på Verktyg och sedan Verktygshantering, klicka på Lägg till och välj Kostnadsfritt verktyg. Biblioteket öppnas med filtret för kostnadsfria verktyg aktiverat, sök eller scrolla fram det verktyg du vill lägga till.

Klicka på Lägg till och sedan på Hantera verktyget i Skoladmin.

Markera de klasser/grupper eller enskilda användare som skall ha tillgång till verktyget och klicka på lägg till-ikonen. Du kan självklart också lägga till verktyget för hela skolan.

För att ta bort tilldelning av verktyget, markera den klass/grupp eller användare som inte längre skall ha verktyget och klicka på dra tillbaka-ikonen.

För att ta bort ett kostnadsfritt verktyg från skolan får det inte vara tilldelat till någon användare. Ta bort tilldelning för samtliga användare, inforutan skall visa att 0 användare har verktyget i Min samling. Klicka därefter på Ta bort.

Lärare och elever kan lägga till kostnadsfria verktyg från Biblioteket (om de har tillgång till det). Information om detta hittar du här:  https://support.skolon.com/sv/kb/articles/l-gg-till-kostnadsfria-verktyg