Lärarrummet - tilläggsfunktion för bättre överblick över användandet av verktyg - Kunskapsbas / Funktioner i Skolon / Lärarrummet - Skolon Support

Lärarrummet - tilläggsfunktion för bättre överblick över användandet av verktyg

Författarlista

Med funktionen Mina Klasser, som alla lärare och administratörer har tillgång till via "Lärarrummet", är det möjligt att få en tydlig överblick över de elever och klasser/grupper som är kopplade till dig som läraranvändare. För skolor och kommuner som har betalversionen Skolon Pro, så finns även funktionen Mina Klasser Pro, med ännu smartare tilläggsfunktionalitet.
Läs mer om skillnaden mellan varianterna här nedan.

Mina Klasser Pro

Du kan se:

- Dina kopplade klasser och grupper, samt eleverna i dessa (samma som bilden ovan)

- Vilka verktyg som eleverna har tillgång till (samma som bilden ovan)

- Vilka elever som är aktiva just nu och när de senast var aktiva

- Se vilket verktyg eleven är aktiv i just nu och/eller vilket verktyg de senast var aktiva i

- Filtrera på verktyg och se elevers aktivitet i ditt valda verktyg

- Se mest besökta djuplänkar i ett verktyg

- Se statistik om verktyg

- Se användningen av lokala verktyg (läs mer här)

Bild ovan: Så här ser vyn ut för alla lärare och administratörer - ikonen för Lärarrummet och Mina Klasser hittar du uppe i huvudmenyn. När du klickar på den, får du en tydlig överblick över dina kopplade klasser, grupper och tillgängliga verktyg. Om du klickar på en klass eller grupp kan du också se vilka elever som finns i vilken klass/grupp och vilka verktyg som varje elev har tillgång till.

Bild nedan:
Klicka på en av dina klasser eller grupper
i översikten, så får du möjlighet att se dina elevers aktivitet. Du ser om de är aktiva just nu, och i så fall vilket verktyg de använder, eller när de senast varit aktiva.

Om du klickar dig in på en enskild användare, kan du se senast aktivitet, kopplade klasser och grupper, samt aktivitet i sina verktyg:

Vill du veta mer om Mina Klasser och/eller Mina Klasser Pro och om hur du/ni kan få tillgång till Pro-funktionerna?
Vi hjälper dig gärna!
Välkommen att höra av dig till vår support här.