Leverans av licenser - Kunskapsbas / Funktioner i Skolon / Inköp via Skolon - Skolon Support

Leverans av licenser

Författarlista

Licenser som beställs via biblioteket i Skolon levereras genom att licenser skapas i licenshanteringen så att en skol- och/eller organisationsadministratör kan hantera dem. I de flesta fallen har licenserna tilldelats redan innan leveransen, dvs i köpflödet, så ingen ytterligare licenstilldelning behöver göras.

Leverans av licenser som köps via Skolon görs på två olika sätt:

- Direktleverans (även kallat One-click buy)

- Fördröjd leverans

Direktleverans - One-click buy

Licenserna skapas i Skolon omgående vid köp och blir tillgängliga så fort du varukorgen checkats ut.

Fördröjd leverans

Vissa leverantörer behöver genomföra en manuell handpåläggning i samband med ert första köp från sina interna system, eller behöver skapa/tilldela licenserna manuellt från sin egen licenshantering innan de görs tillgängliga i Skolon.

Detta betyder att det kan dröja ett par dagar innan licenserna levereras och finns tillgängliga i Skolon för tilldelning. För licenser med fördröjd leverans kan ingen licenstilldelning ske på förhand vid beställning.

I de fall fördröjd leverans sker återges det tydligt på verktyget i biblioteket samt i varukorgen innan den checkas ut. Självklart får alla administratörer en notis från Skolon när licenserna finns tillgängliga för tilldelning.

Fördröjd leverans via aktiveringsmail

Vissa leverantörer skickar aktiveringsmail som innehåller en länk för att föra över licenser till Skolon.