Share to Classroom - dela material i din samling till Google Classroom - Kunskapsbas / Integrationer / Google Workspace for Education - Skolon Support

Share to Classroom - dela material i din samling till Google Classroom

Författarlista

Med funktionen Share to Classroom, så kan du dela material i Skolon och din samling direkt till Google Classroom med ett par klick!

Så här gör du:

1. Högerklicka på ett verktyg i din samling, så får du upp en lista med val.
Välj Dela och sedan Dela till Classroom.

Du kan också dela djuplänkar från ett läromedel till Classroom, så att lärare/elever når precis rätt sida eller stycke i ett läromedel. Då klickar du på läromedlets innehållsförteckning och i rutan som kommer upp får du fram alla sidor/länkar som finns i läromedlet. Klicka på dela-ikonen och välj sedan Dela till Classroom.

2. I nästa steg väljer du vilken klass/grupp som är aktuell för delningen, samt vilken åtgärd du vill göra. När du fyllt i ett val i båda listorna, så klickar du på OK längst ned till höger på sidan.

3. Beroende på åtgärd som valts, så kan du i nästa steg fylla i uppgifter som rör åtgärden, precis som du/ni brukar. Välj sedan tilldela. Klart!