Skapa inköpsrättighet för användare - Kunskapsbas / Administrera Skolon / Skolon Store - Skolon Support

Skapa inköpsrättighet för användare

Authors list

Du som är budgetansvarig har möjlighet att skapa och dela ut tidigare inköpsrättigheter till Skolonadministratörer som ska kunna köpa produkter via Skolon.

För att skapa och dela ut en Inköpsrättighet i Skolon gör du enligt följande:
Logga in i Skolon och klicka på ikonen för Skoladmin i din samling.
Klicka på Skolon köp i menyn till vänster och välj sedan Inköpsrättigheter.
Här ser du vyn för att hantera befintliga budgetar. För att lägga till en ny, klicka på knappen Ny inköpsrättighet.

Nu får du upp en ruta där du fyller i information om inköpsrättigheten och anger vilken användare som ska ha rätt att göra inköp.

Följande information krävs att fyllas i:

Titel: Ett ord som enkelt och tydligt förklarar vad ni avser att använda budgeten till, t.ex. ett ämne, program eller arbetslag.

Summa: Vilket belopp som ska kunna utnyttjas för inköp med budgeten.

Från/Till: Det tidsintervall som budgeten gäller för. När slutdatumet har passerat arkiveras den, vilket betyder att inköpsrättigheten inte längre kan nyttjas för inköp.

Ämnen: Om du vill att budgeten endast ska gå att använda för att köpa produkter för specifika ämnen bockar du ur checkrutan och söker fram berörda ämnen.

Inköpare: Vilken användare som ska ha tillgång till att använda budgeten. Skriv namn och klicka på förstoringsglaset (sök). Klicka på förslaget som visas under raden.

Säkerställ att all information är korrekt ifylld och klicka sedan på Spara. När du skapat inköpsrättigheten har valda användare möjlighet att göra inköp via Skolon!

Om du vill redigera en inköpsrättighet trycker du på raden för aktuell inköpsrättighet.

För att se gamla inköpsrättigheter där utgångsdatumet har passerat, klicka på Filter och välj Inaktiv.