Support och stödmaterial - Kunskapsbas / Införandeguide för huvudman / Plattform / Översikt - Skolon Support

Support och stödmaterial

Författarlista

Vi på Skolon vill att ni som användare ska komma igång enkelt och smidigt med ert användande av plattformen. Nedan har vi därför plockat ihop våra bästa källor till kunskap om plattformen. Varelse du behöver hjälp från vårt supportteam, en video-guide eller inspiration, så är vi här för att hjälpa och guida dig.

Skolon Academy

Genom Skolon Academy kan du som användare kostnadsfritt ta del av våra digitala kurser när det passar dig. Ett tips är att kika in då och då eftersom vi kontinuerligt uppdaterar materialet.

I dagsläget kan du ta del av tre olika kurser, vår introduktionskurs, en där vi djupdyker i lärarrollen, samt en där vi fokuserar på de som är administratörer i plattformen.

• Introduktionskurs: Här kan du lära dig hur du på 10 sekunder kan komma igång med era digitala lärresurser i klassrummet.
    Skolon Academy Introduktionskurs

• För lärare: Här kan du lära dig hur du som lärare kan integrera Skolon i din nuvarande undervisning, för att lätt kunna skapa och tilldela uppgifter till klassen, samt djuplänka till rätt material.
    Skolon Academy för lärare

• För administratörer: Här kan du lära dig hur du som administratör enkelt kan administrera ert Skolonkonto; hur du kan hantera verktyg, tilldela licenser samt hur du får en övergripande bild av ert användande av digitala skolverktyg.
    Skolon Academy för administratörer

Komma igång-guider

Kom igång-guide för lärare

Som lärare kan du få en guidning genom Skolons funktioner direkt från Min samling. När du loggar in i Skolon-plattformen för första gången kommer du att mötas av en guidning av de viktigaste funktionerna, som du när som kan pausa och återkomma till.

Mer information hittar du här:
Skolons kom igång-guide för lärare

Kom igång-guide för administratörer

Som administratör kan du få en guidning genom Skolons funktioner direkt från Skoladmin-verktyget. När du loggar in i Skolon-plattformen för första gången kommer du att mötas av en guidning av de viktigaste funktionerna, som du när som kan pausa och återkomma till.

Mer information hittar du här:
Skolons kom igång-guide för administratörer

Supportportal

I vår supportportal har vi samlat allt som du behöver veta om Skolon. Du kan nå portalen på https://skolon.com/support eller när du är inloggad i Skolonplattformen genom att antingen klicka på support nere på första-sidan, eller frågetecknet nere i det högra hörnet.

När du klickar på frågetecknet öppnas en panel och du kan direkt söka efter information eller gå till önskad del av Skolons support- och stödmaterial.

Om du behöver komma i kontakt med vårt supportteam kan du enkelt nå dem via vårt formulär, se länk nedan, eller genom att maila support@skolon.com.

Formulär för att skapa supportärenden

Events och utbildning

Vi på Skolon älskar att prata om skolans digitalisering och arrangerar både webinars, utbildningar och deltar på olika events runt om i landet. Vi lägger löpande upp information om webinars och andra events på sidan:

Skolon Events

Teknisk guidning

Skolon har i dagsläget ett stort antal integrationer som alla syftar till att göra det så enkelt och smidigt som möjligt för er att nå plattformen och era digitala lärverktyg.

Integrationer

För att underlätta för er att upprätta den tekniska specifikation som ni behöver för att kunna komma igång med Skolon har vi samlat all information som ni behöver här:

Skolons integrationer

Google Workspace for Education eller Microsoft Teams

Vare sig ni använder Google Workspace for Education eller Microsoft Teams så kan ni enkelt nå Skolon-plattformen. Läs mer om hur ni får tillgång till Skolon via Google eller Teams här:

Google Workspace for Education

Microsoft Teams

Driftstatus

https://status.skolon.com/ kan du när som helst se vår driftstatus för plattformen. Har du några följdfrågor på driften är du självklart välkommen att höra av dig till vårt support.