Tilldela huvudmanna- och skollicenser till organisation och skolor - Kunskapsbas / Administrera Skolon / Licenshantering - Skolon Support

Tilldela huvudmanna- och skollicenser till organisation och skolor

Författarlista

Huvudmannalicenser behöver tilldelas till respektive skola av organisationsadmin. Detta för att säkerställa att leverantörer inte kan hämta användardata för förprovisionering utan medgivande från aktuell organisation/skola.

Tilldela huvudmannalicens som organisationsadministratör

Öppna skoladminverktyget och välj organisationsnivå (toppnivån) via dropdown menyn.

Klicka på Verktyg och sedan Licenshantering. Byt vy till Verktyg. Leta upp verktyget med den huvudmannalicens som skall tilldelas och klicka in på verktygets rad. Klicka på knappen Hantera.

Klicka därefter på knappen med kugghjulen.

I dialogrutan som öppnas, bocka i de skolor som skall ta del av licensen, oftast alla.
Klicka på ikonen för Tilldela.

OBS! Som standard läggs verktyget till i användarens "Min samling".

Om verktyget inte skall visas i användarens "Min samling" avmarkera "Lägg till i användares samling vid tilldelning".

Klicka på ikonen Tilldela.

När du är klar klicka på Stäng.