Mailmall: Information till användare - Knowledgebase / Införandeguide för huvudman / Inköpsverktyg - Skolon Support

Mailmall: Information till användare

Authors list

Hej!

Framöver kommer vi på våra skolor och i kommunen att använda den befintliga plattformen Skolon även som inköpsverktyg för att köpa in licenser på digitala läromedel och skolverktyg från olika leverantörer - detta för att slippa manuell hantering vid leveranser av licenser och åtkomst. Utöver det blir hela hanteringen från inköp till användande GDPR säkrad i en och samma plattform och vi får en komplett order- och inköpsstatistik.

Det är viktigt att alla inköp görs genom detta verktyg framöver gällande digitala läromedel och skolverktyg för att vi skall få en samlad hantering som är förenlig med LoU, om ej annat kommunicerats i ett specifikt fall.

För er som användare kommer det innebära snabbare åtkomst till nya verktyg som vi köper in och att de dyker upp direkt i Min samling utan manuellt arbete. Nya licenser som köps in skapas direkt upp i Skolon automatiskt och blir tillgängliga i licenshanteringen i Skoladmin för er som har administörsrättigheter på respektive skola.

För er som tidigare haft rättigheter att göra inköp kommer ni få det även i Skolons inköpsverktyg. Läs mer här om hur det går till att göra inköp i Skolon.

Utöver de nya funktionerna gällande inköp kommer givetvis Skolon plattformen att fungera och användas på samma sätt som tidigare i organisationen.