Provisionera till Skolverkets provplattform - Knowledgebase / Administrera Skolon / Synkar och dataflöden / Digitala Nationella Prov - Skolon Support

Provisionera till Skolverkets provplattform

Authors list

För att skicka provaktiviteten till Skolverket trycker du på knappen "Skicka till Skolverket". Då börjar Skolon att skicka över användardatan till Skolverket. Alla pågående och avslutade synkjobb visas under fliken “Historik”.

Användardata skickas över till Skolverket i 4 olika synkjobb utifrån hur Skolverkets API:er fungerar. Varje steg är beroende av att överföringen lyckades från det föregående. De fyra olika synkjobben är:

1. Användare - elever, lärare, administratörer och rektorer

2. Tjänstgöringar - lärare, administratörer och rektorers tjänstgöring och roller

3. Grupper - de klasser/grupper som är kopplade till provaktiviteten

4. Aktiviteter - provaktiviteten

Eftersom varje synkjobb är beroende av det föregående har Skolon en inbyggd köhantering som gör att det första synkjobbet måste avslutas innan det andra kan påbörjas.

Varje enskilt synkjobb där Skolon skickat över användardata visas under loggen "Historik". Du kan också trycka in på anropet och se närmare information om felmeddelanden, samt både den datan som Skolon skickat och det som Skolverkets API:er har svarat med.

Notera att informationen som visas under historik i våra gränssnitt är de svaren vi fått från Skolverkets API:er. Vi rekommenderar er alltid att logga in till Skolverkets provplattform och validera att användardatan landat rätt.

Dyker det upp felmeddelanden som du har svårt att tyda? Kontakta oss här. Kika gärna under kategorin “DNP - Vanliga frågor och svar”.