Skip to main content

Fel 403 från Skolverket - Inloggningsproblem - Knowledgebase / Vanliga frågor / DNP: Provisionering till provplattformen - Skolon Support

Fel 403 från Skolverket - Inloggningsproblem

Authors list

Felmeddelanden som visas från Skolverkets provtjänst kan ibland vara svåra att tolka. Denna artikel beskriver hur ni kan felsöka felmeddelandet:

"403 We're sorry. It looks like you have no access to this resource."

Skolverket säger följande om fel 403:

Felet tyder på att användaren saknar åtkomst till en viss resurs i provplattformen.

Om det är en elev – Eleven är inte provisionerad, eller eleven är provisionerad och kan logga in men har inget tilldelat prov.

Skolpersonal – Personalen är inte provisionerad till provplattformen, eller personalen är provisionerad men saknar roll i provplattformen.

Felet kan också bero på att EPPN-värdet för användarens inloggning inte är identiskt med det EPPN som provisionerats från Skolon. För att felsöka detta rekommenderar vi er säkerställa att...

  1. synkjobbet från Skolon till Skolverkets provplattform har lyckats.

    1. Detta kan både organisationsadministratörer och synkansvariga se under “Historik” kopplat till respektive Provaktivitet i Synkar och dataflöden. Läs mer på följande supportartikel.

  2. EPPN finns i den användarkatalog som er inloggningstjänst utgår ifrån (oftast är detta ett AD).

    1. Genomför en test-inloggning via Skolverkets Testsida för inloggning. När en användare loggat in på den sidan visas vilket EPPN-värde som exponeras i identitetsintyget mot Skolverkets provplattform.

  3. EPPN är identiskt i Skolon och i er inloggningstjänst. EPPN-värde för en enskild användare hittar både org.admin och synkansvariga från fliken “Organisationer” i Synkar och dataflöden. Läs mer på följande supportartikel.





Helpful Unhelpful