IST EduCloud - Knowledgebase / Införandeguide för huvudman / Plattform / Användarsynk - Skolon Support

IST EduCloud

Authors list

IST’s lösning EduCloud baserar sig på SS12000 vilket innebär att Skolon konsumerar data från IST’s API:er.

API-access

För att vi ska få access till API:er måste Skolon ha API-nycklar till IST EduCloud enligt följande:

• clientId

• clientSecret

• URL eller org_identifier

Notera att ert delgivande av API-nycklar till Skolon måste ske via en säker filöverföring. Kontakta oss om ni inte har någon lösning för säker filöverföring i er kommun, så kan vi bistå med en överföring där autentisering görs med bank-ID.

Skolons API-nyckel måste också ha access till följande datadelar från IST EduCloud:

• Standard

• Groups

• Duties

• Activities

• Students

• CivicNo

• Email

• Email school

I webbgränssnittet för EduCloud där inställningar görs måste ni som skolhuvudman ange vilka Områden/Skolhus/Enheter som Skolon ska få tillgång till. Se nedan skärmdump för exempel på hur det kan se ut. En grön checkbox betyder att skolenheten delges via API:et, och en röd innebär att det är exkluderat.

image (8).png

Fler frågor om IST EduCloud?

Läs mer om IST EduCloud på deras hemsida. Om du har frågor eller funderingar gällande hur ovan görs i IST’s gränssnitt rekommenderar vi dig att kontakta IST via era egna kontaktvägar.