Skapa offertförfrågan och genomför köp - Knowledgebase / Funktioner i Skolon / Inköp via Skolon - Skolon Support

Skapa offertförfrågan och genomför köp

Authors list

Processen att begära offert och genomföra köp genom Skolons bibliotek har ett antal steg enligt följande:

1. Behörig beställare (organisations- eller skoladmin med inköpsrättighet eller beställarkonto) loggar in till Skolon.

2. Behörig beställare begär pris på licenser för önskad produkt. Ni anger antal licenser, alternativt användarantalet ( ex2500 st) i Skolon beroende på produkt.

3. Leverantören svarar med ett pris på er offertförfrågan i Skolon.

4. Behörig beställare mottar offerten i Skolon som sedan vid accept checkas ut som vid ett vanligt köp.

5. Skolon mottar order och fakturerar.

Steg 2-4 beskrivs mer detaljerat nedan.

2. Begära offert

För vissa läromedel i Skolons bibliotek fås pris på förfrågan. För att skapa en offertförfrågan på något av dessa läromedel gör du på följande sätt.

3-4. Granska och godkänna offert

Om du har administratörsrättigheter kan du gå in i Skoladmin-verktyget och under Inköp klicka på Offertförfrågan. Du ser då en lista på de offertförfrågningar som ligger ute.  I kolumnen Status ser du om en förfrågan är obesvarad eller om det kommit in en offert. När offert kommit in, klicka på raden för att granska offerten.

Avvisa offert
För att avvisa offerten klickar du på Neka offert

Klicka på Neka offert igen för att bekräfta eller klicka på Avbryt.