Redigera mallar - Kunskapsbas / Administrera Skolon / Verktygshantering - Skolon Support

Redigera mallar

Författarlista

Befintliga mallar kan redigeras på följande sätt:

1. Lägga till fler verktyg i mallen

2. Ta bort verktyg ur mallen

3. Ändra tilldelning av mallen

Dessa sätt beskrivs nedan.

Lägga till fler verktyg i mallen

1. För att lägga till ett verktyg i mallen, klicka på de tre punkterna till höger i mallens rad.

2. Klicka på Hantera.

3. Klicka på de tre punkterna längst till höger i raden för den mapp där det/de nya verktygen skall läggas till.

4. Klicka på Hantera verktyg.

5.  Bocka för de verktyg du vill lägga till i mappen och klicka på Lägg till.

6. När du lagt till alla verktyg du vill, klicka på Spara.

Ta bort verktyg ur mallen

1. Klicka på raden för den mapp i mallen som verktyg skall ta bort ifrån.

2. Klicka på soptunne-ikonen för det verktyg du vill ta bort ur mappen.

3. Bekräfta genom att klicka på Ta bort.

Ändra tilldelning av mallen

1.  Klicka på Tilldela mall.

2. Bocka i den/de klasser/grupper eller användare du vill dra tillbaka tilldelningen för, klicka på Dra tillbaka.

3. När du dragit tillbaka tilldelning för alla klasser/grupper eller användare du önskar, klicka på Spara.

4. Vill du tilldela mallen till fler användare, bocka i den/de klasser/grupper eller användare du vill tilldela och klicka på Tilldela.

5. När du lagt till alla användare, klicka på Spara.