Skolon flyttar driften till europeiska underleverantörer - Kunskapsbas / Administrera Skolon / Datavisualisering / Dataskydd - Skolon Support

Skolon flyttar driften till europeiska underleverantörer

Författarlista

Vad behöver jag veta?

Den 8-10 oktober planerade Skolon in servicefönster för att genomföra en flytt av plattformen till våra nya europeiska underleverantörer.

Servicefönstret inleddes fredagen den 8/10 från 18.00 och var planerat att pågå fram till senast 06.00 måndagen den 11/10. Servicefönstret kunde avslutas tidigare än så, och redan under lördagen kunde användare komma åt och använda sina konton igen. Genomförandet av flytten till våra nya europeiska underleverantörer gick därmed enligt plan.

Prenumerera gärna på status.skolon.com för en full övervakning över vår driftstatus - här ges löpande uppdateringar med hjälp av inbyggda automatiska notiser vid eventuella driftstörningar och servicefönster.

Varför har Skolon gjort denna förändring?

Informationssäkerhet, integritet och efterlevnad av GDPR och rådande lagar och förordningar har alltid stått i fokus hos oss på Skolon. Sedan Schrems II-domen meddelades förra sommaren har vi arbetat intensivt med de effekter och utmaningar EU-domstolens underkännande av Privacy Shield inneburit för anlitandet av utomeuropeiska IT-underleverantörer.

Som en del i detta arbete har Skolon efter samråd med juridiska experter och efter dialog med våra kunder konstaterat att en fullständig efterlevnad av GDPR kräver en heleuropeisk drift.

Vad händer efter flytten?

Efter att flytten är helt genomförd kommer Skolon och samtliga API:er driftas på enbart europeiska underleverantörer, vilket garanterar en fullständig efterlevnad av GDPR. Kort därefter byter vi även ut systemen som används för ärendehantering, användarsupport och mailutskick. När den gamla infrastrukturen är helt avvecklad, kommer Skolon att upphöra med att anlita samtliga utomeuropeiska IT-underleverantörer.

Vad behöver jag göra?

Som personuppgiftsansvarig behöver du säkerställa att ert personuppgiftsbiträdesavtal uppdateras med en ny biträdeslista. En ny, komplett förteckning av Skolons underbiträden finns här. Den uppdaterade listan har redan skickats till den kontaktpersonen som ni angivit i ert personuppgiftsbiträdesavtal med Skolon.

Vi kommer att informera er när de tidigare underbiträden inte längre anlitas. Som personuppgiftsansvariga rekommenderar vi er att uppdatera befintliga personuppgiftsbiträdesavtal med den nya biträdeslistan.

Fler frågor eller funderingar?

Kontakta gärna supporten via följande formulär.