Starta en licensförfrågan - Kunskapsbas / Administrera Skolon / Verktygshantering - Skolon Support

Starta en licensförfrågan

Författarlista

Syftet med licensförfrågan är att informera innehållsleverantörer att ni vill komma åt och använda deras verktyg via Skolon.

Organisations- och skoladministratörer kan skicka ut en förfrågan om distribution av licenser för skolorna i din organisation.

För att påbörja en licensförfrågan, klicka på Verktyg och därefter Licensförfrågningar i Skoladmin.

1. Tryck på Ny förfrågan.

2. Sök fram den eller de innehållsleverantörer du avser att skicka förfrågan till. Som organisationsadministratör behöver du välja om förfrågan avser samtliga skolor i din organisation eller enskilda skolor.  Som skoladministratör visas den skola som du gör förfrågan från.  OBS! Det är viktigt att du anger ett datum för önskad tillgänglighet till licenserna om du önskar senare leverans (upp till 3 månader, dagens datum är annars förvalt.

3. Fyll i dina kontaktuppgifter så att innehållsleverantören kan nå dig för en närmare dialog gällande dina licenser.

4. Tryck på Skicka!

När en licensförfrågan har besvarats kan du se det i gränssnittet, tillsammans med kontaktuppgifter till berörd innehållsleverantör. Licenserna läggs sedan in i Skolon och tilldelas av en administratör - se artikeln "Dela ut licens till elever eller klass" för närmare instruktioner om hur det går till.